Servicepunt Tewerkstelling

Getuigenis Danny

Het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel toen ik in 2014 ontslagen werd bij mijn toenmalige werkgever. Ik werkte er meer dan 14 jaar als onderhoudsmedewerker, maar kreeg te horen dat mijn contract ontbonden werd wegens economische redenen. Ik was toen 47 jaar en had een stabiel werkverleden, dus ik ging ervan uit dat ik wel snel nieuw werk zou vinden.

Lees verder

Getuigenis Lore

Lore is een vrouw die al ruime tijd (meer dan 15 jaar) een psychische kwetsbaarheid heeft. Bij aanvang van het traject bij Echo was zij anderhalf jaar niet meer aan het werk en stond zij op invaliditeitsuitkering. Haar doel was om als administratief bediende aan de slag te kunnen gaan binnen de openbare sector en dit is haar gelukt, mits de ondersteuning van Echo. Na geslaagde testen bij de overheid kon zij starten als administratief medewerker bij Justitie, maar dit bracht veel vragen en stress bij Lore. Kan dit in combinatie met invaliditeit? Waar zal ik terechtkomen? Zal er rekening gehouden worden met mijn kwetsbaarheid? Om haar opstart zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn er op voorhand enkele gesprekken geweest met de personeelsdienst en leidinggevende.

Lees verder
Casus Lore
Casus Echo Elke (2)-min


Getuigenis Elke

Elke is een laborante van 45j. Enkele jaren geleden kwam ze in een burn-out terecht. Hierdoor bleek ze niet meer in staat om full-time te werken. Ze was dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar ander werk omdat er in het bedrijf waar ze werkte enkel full-time kon gewerkt worden.

 

Na een heroriënteringstraject bij ECHO ging ze stage doen in een tuinbouwbedrijf en sloeg ze dus een totaal ander weg in. Aansluitend op deze stage volgde ze een GIBO (gespecialiseerde individuele beroepsopleiding) in hetzelfde bedrijf gedurende ongeveer een jaar, tijdens deze periode moest de werkgever geen loon betalen aan Elke. Dit verliep zeer goed en voor Elke was het een echte verademing om werk te kunnen doen dat ze graag deed en waar ze veel voldoening uit kon halen. Ze kreeg een contract voor onbepaalde duur en de werkgever kreeg voor Elke een VOP (Vlaamse Ondersteuningspremie).

 
Lees verder

 


Getuigenis Dieter

Dieter Vandewalle, Eindverantwoordelijke van de PC Hiëronymus keuken, is enthousiast over de

samenwerking met trajectbegeleiders.

Lees verder
Dieter Vandewalle
PUUR NATUUR

Getuigenis PUUR NATUUR

Mijn eerste contact met Echo toen zij de vraag stelden voor een stage op onze werkvloer. Ik had voordien nog geen contact gehad met trajectbegeleiding. Het was daarom voor mij even wennen. Tijdens de stage werden op regelmatige momenten stage-evaluaties gepland.


Lees verder

 

 

LinkedIn
Share