Casus Lore

 

 

Getuigenis Lore

“Het feit dat ik bepaalde werksituaties kan bespreken is voor mij voldoende”

Lore heeft ruim 15 jaar een psychische kwetsbaarheid. Ze ondervindt steun van haar begeleider bij Echo om bepaalde werksituaties te bespreken.

Lore: “Ik was anderhalf jaar niet meer aan het werk en ontving een invaliditeitsuitkering toen ik een traject startte bij Echo. Mijn doel was om als administratief bediende aan de slag te gaan in de openbare sector. Na geslaagde testen kon ik starten als administratief medewerker bij de Overheidsdienst Justitie. Dat was een succes, maar dit bracht voor mij ook veel vragen en stress met zich mee: kan ik deze job uitvoeren in combinatie met invaliditeit, waar zal ik terechtkomen, zal er rekening gehouden worden met mijn kwetsbaarheid?”


Goede opstart

“Om mijn opstart zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn er op voorhand enkele gesprekken geweest met de personeelsdienst en de leidinggevende. De arbeidstrajectbegeleider van Echo bereidde deze gesprekken samen met mij voor en ondersteunde me. Zo kon ik goed opstarten. De begeleider was ook aanwezig tijdens mijn eerste evaluatiemoment, maar later was dit niet meer nodig. Ik weet dat ik steeds contact kan opnemen met Echo als ik met een vraag zit of een bepaalde werksituatie wil bespreken, dat is voor mij voldoende. Nu anderhalf jaar later ben ik nog steeds aan het werk en zijn zowel de werkgever als ikzelf zeer tevreden.”

LinkedIn
Share