Casus Echo Elke (2)-min

 

 

Getuigenis Elke

 

Het werk dat ze graag doet

Elke is een laborante van 45j. Enkele jaren geleden kwam ze in een burn-out terecht. Hierdoor bleek ze niet meer in staat om voltijds te werken. Ze was dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar ander werk omdat er in het bedrijf waar ze werkte enkel voltijds kon gewerkt worden. 


Na een heroriëntatie bij ECHO ging ze stage doen in een tuinbouwbedrijf en sloeg ze dus een totaal andere weg in. Aansluitend op deze stage volgde ze een GIBO (gespecialiseerde individuele beroepsopleiding) in hetzelfde bedrijf gedurende ongeveer een jaar, tijdens deze periode moest de werkgever geen loon betalen aan Elke. Dit verliep zeer goed en voor Elke was het een echte verademing om werk te kunnen doen dat ze graag deed en waar ze veel voldoening uit kon halen. Ze kreeg een contract voor onbepaalde duur en de werkgever kreeg voor Elke een VOP (Vlaamse Ondersteuningspremie).


Elke werkt nu reeds 3 jaar voor het bedrijf. Ze komt af en toe nog langs bij ECHO voor een gesprek over haar werk. Er is ook al contact geweest tussen de werkgever en ECHO in het kader van evaluatie van haar werk.

LinkedIn
Share