expertise psychische kwetsbaarheid-min

 

 

Psychische kwetsbaarheid

 

 

Een job zoeken en behouden voor personen met een psychische kwetsbaarheid is niet vanzelfsprekend:

·        Ze lijden vaak onder (zelf)stigma, ze voelen zich onzeker over zichzelf. 

·        Ze worstelen met de afweging van ‘wat vertel ik wel en niet over mijn psychische kwetsbaarheid?’

·        Ze voelen zich soms uit het lood geslagen door kleine veranderingen thuis of op het werk zoals een nieuwe leidinggevende of een vertrekkende collega.


Werk op maat geeft meest kans op slagen

Mensen met een psychische kwetsbaarheid behouden hun kennis, ervaringen en competenties. Ervaring leert ons dat de juiste ondersteuning en begeleiding het verschil maakt:

Fase 1

In een eerste, voorbereidende fase is het van belang dat de persoon inzicht krijgt in hoe hij functioneert: (h)erkennen van sterktes, interesses en kwetsbaarheden. Thema’s zoals communicatie, draagkracht/draaglast, ervaringen, vaardigheden en interesses komen aan bod.

Fase 2
In een tweede fase kan de persoon zijn inzichten uit de voorbereidende fase uitproberen, toepassen en inoefenen via een stage op een werkvloer. Begeleiding op maat is op dit moment belangrijk voor zowel de werkzoekende als voor de werkgever.

De persoon is klaar om zijn job terug op te nemen of vond een nieuwe job? De begeleiding op maat kan doorlopen. Dit kan zowel op vraag als werkgever of als werknemer, maar gebeurt altijd in samenspraak.

In alle fasen kunnen wij je ondersteunen en kan je zelf een belangrijke rol spelen om personen met een psychische kwetsbaarheid actief te houden op de werkvloer.

LinkedIn
Share